مقالات

معرفی دیتاسنتر های دنیا

دیتاسنتر چیست

دیتاسنتر مکانی است که کل اطلاعات موجود در اینترنت در آن مکان ها نگهداری میشود. به عبارتی دیگر هر گاه شما بخواهید یک سایت را بارگذاری کنید ابتدا به دیتاسنتر وصل میشوید، سپس به سرور موجود در دیتاسنتر متصل میگردید.

در حقیقت دیتاسنتر جایی هست که کامپیوتر هایی همیشه روشن هستند. وظیفه انها برقراری اینترنت و بالا بودن سایت ها است.دیتاسنتر ها همیشه به اینترنت متصل هستند و همیشه اینترنت و سایت را در دسترس کاربران قرار میدهند.

دیتاسنتر های ایران

همانطور که تمامی کشورهای پیشرفته داخل کشورشان دیتاسنتر دارند ایران نیز دیتاسنترهایی برای خود دارد.باتوجه به استقبال گسترده مردم از اینترنت و افزایش سایت ها دیتاسنتر های زیادی در ایران ایجاد شده است.

در واقع بیشتر دیتاسنتر های ایران در تهران مستقر میباشند.وظیفه خیلی از دیتاسنتر های ایرانی صرفا تامین اینترنت کشور میباشد.وظیفه تعدادی دیگر از انها جهت حفظ و نگهداری اطلاعات مهم کاربران مانند سایت بانکها میباشد.نگهداری اطلاعات سایت ها در دیتاسنتر های ایران باعث میشود اطلاعات موجود در سایت ها با سرعت بسیار بیشتری برای کاربران ایرانی بارگزاری شوند. به عنوان مثال اطلاعات بسیاری از سایت های خبری بزرگ فارسی زبان داخل دیتاسنتر ایرانی میباشد.

لیست دیتاسنتر های ایران :

  1. دیتاسنتر افرانت

  2. دیتاسنتر آسیاتک

  3. دیتاسنتر زیرساخت

  4. دیتاسنتر پارس آنلاین

  5. دیتاسنتر تبیان

  6. دیتاسنتر ایرانسل

  7. دیتاسنتر شاتل

  8. دیتاسنتر شهراد

  9. دیتاسنتر همراه اول

  10. دیتاسنتر بانک ملی

  11. دیتاسنتر بانک ملت

  12. دیتاسنتر مبنا

  13. دیتاسنتر جایگاه

  14. دیتاسنتر نگاه روشن پارس

  15. دیتاسنتر پارس دیتا

  16. دیتاسنتر فن آوا

  17. دیتاسنتر سروش رسانه

  18. دیتاسنتر روند تازه

اگر از نظر کیفیتی بخواهیم این دیتاسنتر ها را مورد مقایسه انجام دهیم میتوان گفت دیتاسنتر اسیاتک و زیرساخت از جمله دیتاسنتر های خوب برای ارائه سرویس به مشترکین و دیتاسنتر جایگاه از دیتاسنتر های نامناسب و بدون کیفیت برای ارائه سرویس به مشترکین میباشد.

دیتاسنتر های زیادی بصورت خصوصی اخیرا در ایران ایجاد شده اند و این روند در حال توسعه میباشد.

معرفی دیتاسنتر آسیاتک در ایران

همانطور که میدانید شرکت انتقال داده های اسیاتک یکی از بزرگترین شرکت های ارائه دهنده اینترنت ISP میباشد. این شرکت علاوه بر خدمات ارائه اینترنت یکی از محبوب ترین دیتاسنتر های ایرانی میباشد که از سرعت و کیفیت بالایی در سرور های خود برخوردار میباشد.

این دیتاسنتر نیز به صورت ۲۴ ساعته پشتیبانی ارائه میدهد و در آن تجهیزات امنیت فیزیکی رک ها و دوربین های مداربسته و تجهیزات خنک کننده و تامین برق در مواقع اضطراری استفاده شده است . این دیتاسنتر با استفاده از فایروال های سخت افزاری قدرتمند امنیت اطلاعات خود را تامین می کند.

هاست سان نیز جهت ارائه سرور های مجازی و اختصاصی داخل ایران از دیتاسنتر اسیاتک استفاده میکند.

دیتاسنتر های جهان

دیتاسنتر های جهان در اروپا نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند زیرا خیلی از وبسایت های ایرانی و غیر ایرانی در این دیتاسنتر ها میزبانی میشوند. اکنون به معرفی تعدادی از مهم ترین دیتاسنتر های اروپایی که از کیفیت بالایی برخوردار میباشند میپردازیم

دیتاسنتر هتزنر (Hetzner Online GmbH)

شرکت hetzner یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات میزبانی و دیتاسنتر در اروپا میباشد.این شرکت از سال ۱۹۹۷ کار خود را آغاز کرده و اکنون بیش از ۱۵ دیتاسنتر در آلمان و فنلاند دارد.بستر ارتباطی پایدار ( اپتایم بالا) و قیمت مناسب خدمات و پشتیبانی مناسب از مزیت هاهی این شرکت میباشد.

دیتاسنتر OVH

دیتاسنتر Wholesales در کنار اپتام بالا از قیمت بسیار مناسبی در سرویس‌دهی به مشتریان برخودار است. این دیتاسنتر در فرانسه میباشد اما در کشور های مختلفی دیتاسنتر دارد. از جمله در امریکا فرانسه انگلیس و … و به تازگی در استرالیا و سنگاپور نیز دیتاسنتر زده است. افرادی که قصد سرور اختصاصی دارند، با توجه به هزینه مناسب سرور ها و قیمت تنها یکبار پرداخت به ازای ایپی این دیتاسنتر مناسب برایشان میباشد.

دیتاسنتر aws

شرکت امازون یکی از بزرگترین دیتاسنتر های دنیا amazon web services میباشد. این دیتاسنتر با داشتن بهترین زیرساخت میزبان ترافیک بالایی از اینترنت جهان است.بهره گیری از آخرین زیرساخت ابری باعث شد تعدادی از بزرگترین سایت های جهان نیز از خدمات نام آشنا آمازون مانند EC2 و غیره استفاده کنند. از محاسن این دیتاسنتر پشتیبانی ۲۴ ساعته میباشد. اما عیب بزرگی که دارد هزینه پهنای باند بسیار بالایی دارد.

دیتاسنتر Azure

آژور زیر مجموعه شرکت مایکروسافت میباشد.این دیتاسنتر نیز همانند AWS زیرساخت ابری را ارائه میدهد و دیتاسنتر های زیادی دارد.

از محاسن آژور این است که احتمال قطعی سرور صفر میباشد . اما مانند aws هزینه زیادی این سرور ها دارند.

دلیل احتمال قطعی صفر درصد aws و آژور ابری بودن سرور ها میباشد.

شما میتوانید جهت خرید سرور از تمام دیتاسنترهای ذکر شده با واحد فروش هاست سان در ارتباط باشید.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *